2011. március 30., szerda

Imádom a CHICTOPIA-t:):):) Benne vagyok a Kedvencekben.

2011. március 25., péntek

SMIZEDIVAT© by Chaby: British R o c k ’n’ R o l l

Elkészítettem első animált Gif-eket tartalmazó fotósorozatomat brit rock hangulatban.
Hogy tetszik nektek?














 SMIZEDIVAT© by Chaby
Outfit:
Vintage kalap; Rayban clubmaster; Pull&Bear bőrmellény; Vintage poló; Zara nadrág; Vintage bakancs; Zara táska


Photographer:
ISI

Animation:
CHABY

 Digital artwork / fashion editor / set design / styling / text / model:
CHABY
_____________
_______
_____
__
_
.

2011. március 23., szerda

◄ O U T F I T 2 0 1 1 . 0 3 . 1 0 . Séta az Óvárosban


Parka: Zara
napszemüveg: Rayban clubmaster
pulóver: Vintage
nyaklánc: H&M
nadrág: Pull & Bear
bakancs: Vintage

2011. március 21., hétfő

Glamour Women of the year 2011


Elérkezett a csütörtök, a várva várt WOY (Glamour women of the year) nap.

Az outfitemet már jó előre kigondoltam, hogy ne legyen fennakadás. A fehér zakót és a csokornyakkendőt a H&M-ben vettem, az inget, a nadrágot és a cipőt pedig a Zarában, a villám formájú kitűzőt pedig Hidvégi Petra készítette nekem, külön erre az alkalomra (köszönöm, szuper lett).
A lelkesedésemet az időjárás sem tudta letörni, bár jobban örültem volna, ha eső nélkül megússzuk az estét. Judittal és Isivel együtt készülődtünk majd elindultunk a gálára. Helyszínül az UP Club szolgált, amely teljes pink harci díszbe öltözött a díjátadó tiszteletére.
Izgatottan léptünk be a terembe, ahol a celebek szinte egymás sarkát taposták.
Hamar összegyűlt a Fashion Guide kis csapata is és az estét egy közös fotóval indítottuk ( a képen látható: balról Zanin Éva divatkritikus, Gergely Judit -PlusSizeLife blog-, Vajda Mályi Zsuzsa -Fashion Guide főszerkesztő, Reggeli Tiffanynál blog-, Chaby -Smize Divat blog-, Horváth László és Kiczing Attila -HeStyle blog-, és Festy –Festy in style)


Ezután mindenki lelkes munkába kezdett és gyűjtötte a trófeákat, a sok-sok fotót. Több bloggerrel is találkoztunk, köztük Je Suis Un PrinceMéhes Regitrendsoftomorrow és Kredigra.

A díjátadó egy pici csúszással kezdődött el, érdekessége az volt, hogy élőben közvetítették a glamouronline oldalon.
Az év divattervezője Mojzes Dóra, az év énekesnője Tóth Gabi, és az év modellje pedig Palvin Barbi lett. Én a zenét, és a divatot követem elsősorban, így nálam is ők voltak a nyerők. Magamban még egy különdíjat nyújtottam át Mihalik Enikőnek, és Srej Zsófinak, hiszen az ő munkájuk is elismerésre méltó.
/ Összefoglaló a gáláról,rövid video, picit mi is látszunk a végén:) /

WOY nyertesei

Ezt követően egy Triumph divatbemutatót láthattunk, melyet Demmer Erika plus size modell nyitott meg.
Az est folyamán több italpult gondoskodott arról, hogy a vendégek ne maradjanak szomjasak, és a svédasztalon roskadozó ínyenc falatok kínálata is kellemes meglepetésekkel szolgált.
Talán a sok-sok elfogyasztott koktél, vagy a jó zenének köszönhető az, hogy a divatbemutató után azonnal megtelt a táncparkett és kezdetét vette a hajnalig tartó Glamour party.

Remekül éreztük magunkat, köszönöm a meghívást Maróy Krisztinának a Glamour magazin főszerkesztőjének.


Fotó:
ISI
CHABY

Animáció:
CHABY

Képszerkesztő:

2011. március 20., vasárnap

Lakástrend kiállítás 2011

A 14. lakástrend kiállításon jártam, ahol a Showroom R9 formáció tartott divatbemutatót. Abodi Dóra, Mojzes Dóra, Szegedi Kata és Benus Dani új tavaszi kollekciójukat mutatták be a nagyközönség számára. A divatbemutató látványát fokozta, hogy a modellek Szőke Gábor képzőművész gigantikus méretű Trónja alatt vonultak fel.


A bemutató után sikerült Benus Danival egy villáminterjút készítenem. Dani eddig főképp látványos női cipőket tervezett, amelyek tökéletesen passzoltak Szegedi Kata ruháihoz, most viszont elkészítette első önálló férfikollekcióját. A tervező a színpadi látvány helyett jóval visszafogottabb, hétköznapibb külsőt kölcsönzött a modelleknek.
A kényelem mellett az egyedi anyaghasználat és a különleges részletek kaptak nagyobb hangsúlyt.
Az első benyomásom a férfiruhákról az volt, hogy nagyon karakteresek, és én is szívesen felvenném bármelyiket.  A fekete, szürke színek határozottságot sugalltak, mégis az anyagok puhaságával egyfajta erős kontraszt volt megfigyelhető. Az egyik kedvencem a szürke trencskó, mely különleges hatását a mozgás közben változó felületi ˝színjátszás˝ adta.  A fényjáték a lamellás, réteges szerkezetnek köszönhetően sokkal finomabb és selymesebb színhatást és fényt kölcsönzött a textilnek.


♦♦♦♦♦♦

Danit arról faggattam, hogy….

Mi jellemezi a kollekciót?
Az egyszerű, de mégis klasszikus szabásvonal. Olyan ruhákat terveztem, melyeket én is szívesen viselnék.

Ha csupán három szóval lehetne jellemezni, mi lenne az?
Csendesség, nagyvonalúság, férfias jellem.

Kinek készültek a ruhák, ki volt a célközönség?
Próbáltam olyan ruhadarabokat készíteni melyek időtlenek. Egyrészt minőségben is időtállóak, másrészt a 20-as, a 30-as, a 40-es, akár az 50-es korosztály számára is kedvelt ruhadarabok lehetnek.

A kedvenceim a kabátok voltak. Milyen anyagból készítetted őket?
A fekete trencskó klasszikus ballonanyagból, a szürke viszont egy irizáló textilből készült, amelynél  a monokróm színhatást egy fémes csillogás egészítette ki.

Mik a terveid a jövőre nézve?
Szeretném folytatni a tanulmányaimat az Iparművészeti Egyetemen. Mindenképp tanulni szeretnék és  megpróbálom behatárolni, hogy mi az amivel a jövőben folyamatosan szeretnék majd foglalkozni.

♦♦♦♦♦♦


Gratulálunk és reméljük, hogy a jövőben láthatunk még tőle újabb kreációkat és talán kiegészítőket is.  Az ilyen tervezőkre nagy szükségünk van , mint Dani, akik színesebbé tehetik a magyar férfiak ruhásszekrényét, és stílusosabbá a hétköznapjaikat.

Az est folyamán összefutottam Vajda Mályi Zsuzsával a Fashion Guide főszerkesztőjével, Szűcs Petivel a Marie Claire vezető szerkesztőjével és Sármán Nórival a Divatkreátor című műsor nyertesével, aki megsúgta, hogy augusztusban jelenik meg első kollekciója, melyet a Váci utcai Coin áruházban lehet majd megvásárolni.


Fotó:
ISI
Fernando Freitas

Képszerkesztő:
CHABY



2011. március 10., csütörtök

Urban Casual by Chaby

Nincs is a fekete-fehérnél kedveltebb színkombináció, amely alapját képezi minden ruhásszekrénynek.
   Ha tehetitek, egy szetten belül ne viseljetek kizárólag csak feketét, vagy csak fehéret, hiszen ha nem akartok fagyiárusnak látszani, és ha épp nem egy temetésre vagytok hivatalosak, akkor hanyagoljátok. Viszont a két szín keverése igazán elegáns külsőt kölcsönözhet viselőjének. A vibráló fehérséget ellensúlyozni lehet egy fehér alapon, fekete apró mintás inggel illetve egy fekete, egyenes szárú farmerrel. Az összhatás még érdekesebb lehet, ha az outfiten belül egy harmadik színt is használtok.
A monokróm színhatás feloldása érdekében, én egy khaki színű military jellegű viharkabát mellett döntöttem, mely az ’Urban Casual’ külsőhöz tökéletesen passzol. Minderről fotót is készítettem.

Íme, a végeredmény.

Zara kabát és csizma ; H&M ing, nyakkendő, öv, nadrág ; Mexx bőrtáska

Fotó:
C H A B Y