2011. június 29., szerda

◄ O U T F I T 2 0 1 1 . 0 1 . 2 5 . LEATHERETTE

Egy korábbi fotózásnál( itt: Rock show ) készült ez a kép, de csak most töltöttem fel Lookbook.nu-ra. Ahogy látom érdemes volt ,mert már a megjelenés napján 90  hype-ot kaptam rá.



bőrmellény: Pull&Bear
póló: Vintage (saját style)
nadrág: Zara
bakancs:Vintage

2011. június 28., kedd

SMIZEDIVAT© by Chaby: " W h o i s t h e r e "

A fotózást a 80’s évek hangulata és egy nagy adag Vintage életérzés szolgáltatta. Régóta szerettem volna már egy fotózást a metróaluljáróban, és egyik éjszaka mikor a Fashion Awards-ról jöttünk haza meg is valósítottam. Sajnos nem volt rá lehetőség nappal, mert nem akartam fennakadást okozni, így az éjszaka leple alatt követtem el ezt a divatbűntényt:)
Nektek mennyire jön be a „denevér az aluljáróban” look ?

Heavy Metal Lover












SMIZEDIVAT© by Chaby

Outfit:
zakó: vintage / ing: H&M / nyaklánc: Divided H&m / skinny jeans: Zara / bakancs: vintage

Photographer:
ISI

Animation:
CHABY

 Digital artwork / fashion editor / set design / styling / text / model:
CHABY

Music:
Lady Gaga -Heavy Metal Lover
_______
_____
__
_
.

2011. június 21., kedd

FESZTIVÁL SIKK

Ha nyár akkor fesztivál és ha fesztivál akkor szükséges az ehhez megfelelő outfit kiválasztása. El is látogattam a Catwalkba ahol már kaphatóak a legújabb kollekció darabjai.  Kiválasztottam négy összeállítást, melyeket az idei fesztiválok alkalmával szívesen viselnék.  Nézzetek be ti is, mert érdemes.

Catwalk: Bp. 1052, Galamb u. 7. 





Az első szettben egy kék póló, fakó kékeslila kőmosott denim és egy római szandál látható.A póló egy különleges „szaggatási eljárással” készült, ami egyben a póló mintáját is adja.Egyszerű megoldás de mégsem szokványos. Kényelmes és laza viselet egy bulis éjszakához.

kék póló: Catwalk
farmer: Dr. denim (Catwalk)


A második outfit kék csíkos pamut oversize póló, lilás denim és szandál kombináció. A matróz stílus az idei trendek kedvelt szereplője. Ha mindezt kombináljuk egy kis homeless csillogással akkor pedig megkapjuk  „egy züllött matróz a fesztiválon” külsőt.
Szerintem nagyon jól mutat, ha a kényelmes szakadtságot párosítjuk egy kis „navy style”-lal, ezzel is megfricskázva a trendek szigorú szabályait.

Csíkos póló: Catwalk
farmer: Dr. denim (Catwalk)


Harmadikként egy kissé dark ujjatlan felsőt választottam, mely bőr és áttetsző hálószerű anyag kombinációja. A depeche mode és a rómán kor gótikája keveredik egyszerre ebben az outfitben, a Jézus szandál pedig már csak hab a tortán.

ujjatlan felső: Catwalk
farmer: Dr. denim (Catwalk)


Az utolsó szett színválasztása talán szokatlan lehet egy fesztiválon, de ha szeretjük a folklor hippi életérzést akkor ez lehet a megfelelő választás. A póló önmagában remekmű, bordákra emlékeztető kifoszlott hálószerű anyag a póló mintájaként hívja fel a figyelmet. Anyagfelület kikészítését illetően a tervező sem volt hajlandó elárulni a titkát.
Ha ezt választjuk az unalmas szót ki is törölhetjük a szótárunkból, bár még Magyarországon elég furcsán veszik és egyszerűen nem értik ezt a fajta divatot, de aki szereti az egyedi megoldásokat az tuti behódol.

póló: Catwalk
barna mellény: Catwalk
nyaklánc: Hidvégi Petra

Fotó:
ISI
CHABY

2011. június 16., csütörtök

A Lack magazinban

Végre a kezembe vehettem  Lack magazin II.számát, melyben én is szerepelek, mivel "bronzérmes" lettem a Technológia témában meghirdetett fotópályázaton.
Még áprilisban küldtem be két fotósorozatomat, melyet korábban itt ( Rock show és  a Walking in the old town címen) a blogon is láthattatok és most már a Lack nyári kiadásában is szemügyre vehető.
Nektek hogy tetszik?




Köszi Bianka a tiszteletpéldányt:)

2011. június 11., szombat

Vintage, luxus minőségben férfiak részére




Az interneten böngészve nemrégiben rátaláltam Herr Judit vintage, second hand webshop-ra. Nem is gondoltam volna, amikor rákattintottam, hogy mennyire különleges oldalra bukkantam. Maga volt a csoda, amikor felfedeztem, hogy kizárólag férfiruhákat forgalmaznak. Még nem találkoztam olyan webshop-al, amelyik csak férfiaknak kínál jobbnál jobb vintage kincseket.
Rögtön fel is vettem a kapcsolatot az üzlet vezetőjével és kifaggattam, hogy honnan is jött ez az ötlet. Egy svéd érdekeltségű vintage shopról van szó, mely a világháló segítségével  bárki számára elérhető,de nemcsak interneten, hanem különálló store-ban is hozzájuthatunk a ruhákhoz, természetesen ha kint járunk Svédországban.


Az első üzlet 2005-ben nyílt Stockholmban,  a következő mottóval : "We believe that the clothes you wear speak your language and is a clear representation of who you are. "
Az üzlet vezetője elárulta, hogy a ruhákat és a kiegészítőket utazásai során gyűjti össze és válogatja ki, azok közül, melyeket mások már meguntak és haszontalannak tartanak. Különös figyelmet fordít arra, hogy ezek csupán a legjobb minőségű darabok legyenek.
Körülbelül egy éve már angolul is elérhető a webshop, amely rengeteg új vásárlót szerzett az üzletnek. Az oldal segítségével egy teljes öltözéket összeállíthat bárki, hiszen nemcsak alapdarabokat találhatunk meg, mint nadrág, ing, zakó, hanem kiegészítők is nagy választékban kaphatóak. Sajnos, vagy inkább szerencsére nincs roskadásig tele ruhákkal az oldal, hiszen ezek nem tömeggyártásban készülnek, így értelemszerűen kisebb a kínálat. Viszont olyan gyöngyszemekre lelhetünk itt, melyek biztos, hogy itthon nem jönnek velünk szembe az utcán. A klasszikus mandzsetta gomboktól elkezdve a gyönyörű karórákon keresztül szinte minden kapható. Mielőtt elfelejteném, nyomatékosan kihangsúlyozom, hogy ez esetben a vintage, second hand alatt nem totál elnyűtt ruhákra kell gondolni, hanem kifogástalan kizárólag minőségi darabokra. Ha megnézitek az weboldalt ti is láthatjátok ezt a csodát.
Hogy tetszik nektek??? Itt megnézhetitek.

*Az árak svéd koronában vannak megadva


Chictopia - FAVORITE TODAY:)

A Chictopia oldalán a napi kedvencek közt a BE CAREFUL fotóm:-)

2011. június 7., kedd

◄ O U T F I T 2 0 1 1 . 0 6 . 0 5 . BE CAREFUL!


napszemüveg: Ray Ban Clubmaster
műanyag szatyor: h&m fashion against aids 2011
csíkos póló: Vintage
denim short: Vintage
vékony bőröv: h&m
hajós cipő: Pull and Bear



2011. június 6., hétfő

GAS outfit II.


Egy korábbi posztban már mutattam egy kis ízelítőt a GAS 2011-es tavaszi/nyári kollekciójából.
Most újra láthattok egy outfitet, mely az előzőhöz (GAS outfit I. ) képest sokkal alkalmibb, elegánsabb, hiszen sötétszürke, ekrü és tört fehér színek közül válogattam. Anyagok tekintetében pedig a velúr és a vászon került előtérbe.
Ezt a szettet az a férfi is felveheti, aki nem akar túlságosan feltűnő lenni, de mégis összhatásában szeretne egy csipetnyi izgalmat belevinni öltözékébe. Aki nem szereti a zakókat, mert úgy gondolja kényelmetlenek, annak ajánlom, hogy egyszerűen tűrje fel a zakó ujját, így kevésbé lesz merev hatású. Nem utolsó sorban a feltűrt zakó kikandikáló bélése, egy izgalmas részlete lehet öltözetünknek. (mint itt például világosszürke alapon apró pöttyök.) Így egy teljesen monokróm színekből álló outfit is lehet különleges.

Nektek hogy tetszik?





2011. június 1., szerda

 Összeállítottam Juditnak a plus size hét kapcsán egy szettet, melyet a 'Pasi a gardróbban' címmel a Glamouronline-on is láthatjátok.
Hogy tetszik?

Egy napra Judit, a Plus size life blog írója volt a stylistom

Kitaláltam Judittal, hogy készítünk egy közös posztot, csak még azt nem tudtuk hogyan. Aztán eszünkbe jutott, hogy legyünk egymás stylistjai. A másik diktálta a szabályokat, nem lehetett akadékoskodni. A kedvenc vintage lelőhelyünket vettük célba, ahol akár több órát is képesek vagyunk eltölteni.

„Könnyű dolgom volt, mert mindennek az ellenkezőjét csináltam amire nekem általában oda kell figyelni. Mivel Chaby a magasságához képest vékony, úgy válogattam a ruhák és kiegészítők között, hogy ezt ellensúlyozni tudjam. Egy ilyen lezser, szűkülő szárú chino nadrág vastagítja a lábat és összenyomja az alakot. Ezért is adtam rá fekete kiegészítőket, hogy ezen legyen a hangsúly. Külön tetszik, hogy az élére vasalt nadrágszár elegáns hangulatot kölcsönöz az outfitnek. Mivel Chaby haja szőke, a sötét kalap és szemüveg rendkívül jól mutat rajta. Az övet egy hózentrógerrel helyettesítettem, így a vékony derékról is eltereltem a figyelmet, a fekete bő póló pedig csak hab a tortán. A nyári casual külsőhöz jól passzolt az espadrilles, mely az ide nyár elengedhetetlen szereplője. A végeredmény egy kényelmes, elegáns, stílusos look.”  -írta Judit a plus size life blog írója.
                                                                                                     



Köszi Judit, nagyon remek kis nap volt és imádom a chino nadrágot, pont ilyet akartam.