2011. szeptember 29., csütörtök

Street style fotóm a francia L’Aristocrate oldalon


Milyen érdekes, hogy miként tud érvényesülni ebben a blogoktól zsúfolt világban egy-egy
divat-site? Egyszerű a recept: Keress fel a világ legnépszerűbb street style oldaláról stílusos fiatalokat , kérj tőlük saját összeállításokat és kizárólagosságot egy hétig, amíg az oldalán szerepelnek ezek a fotók. Ezt tette Patrick is a
Je suis L’Aristocrate francia nyelvű férfi–divatoldal szerkesztője. Így figyelt fel rám a Lookbook-on, és ezt a nagyon hízelgő ajánlatot kaptam tőle. Eszerint  négy  alkalommal egy teljes hétig szerepel a főoldalon négy különböző outfit tőlem.

Íme az első look ,melyet már ezen a héten láthattok

2011. szeptember 28., szerda

SMIZEDIVAT© by Chaby: "Strange love"

Már egy korábbi bejegyzésben beszámoltam, hogy Yvan Rodic a híres street fashion fotós budapesti tartózkodása alatt lencsevégre kapott pár stílusos karakter társaságában. A kreatív délután minket is megihletett és egy rögtönzött fotózást csináltunk Szofival. Ő egy csodás matyómintás blúzban pompázott, illetve a táskájában ott lapult egy másik szett is. Sikerült rábeszélnem,hogy öltözzön át az utcán és csináljunk pár közös fotót.
Hasonló hangulatú outfitet viseltem én is, így nem volt nehéz egymásra hangolódnunk (persze nemcsak ennek köszönhető)
A címválasztásnál azonnal a depeche mode ugrott be.

Werkfotók

Facehunter akcióban:)





















Újra férfi nyíltnap a LÁTOMÁSBAN!

póló:2000ft / sál: 2000ft / farmer: 7500ft 

Végre már nem csak a lányokhoz szól a Látomás, szeptember 2-án, pénteken megnyitotta kapuit a Fridays Wear, a Látomás exkluzív férfi showroomja.

Újra férfi nyíltnap szeptember 29-30-án !!!

Helyszín: Fridays Wear showroom,
Klauzál tér 6, 111es kapu, 1. emelet 1. ajtó.

(Megközelités: a 4-6-os villamos Király utcai vagy Wesselényi utcai megállójától kis sétával könnyen elérhető.)


2011. szeptember 25., vasárnap

Őszi trendelőrejelzés férfiaknak!

Összegyűjtöttem az őszi trendek közül párat, melyeknek kötelezően szerepelniük kell a gardróbban.

Eredetileg a Glamouronline-ra írtam ezt a cikket, melyet most itt a blogomon is megosztok.




1, Kötött, mintás pulóver

Idén mindenképp szerezz be egy mintás kötött pulóvert, nemcsak a hideg napokon hasznos, hanem bármilyen egyszerű szettet feldobhatsz vele.
Ezt megvásárolhatod a hazai boltokban is, hiszen a Gant új őszi/téli kollekciójában is helyet kaptak a kötött minták.

















2,  Loafer azaz „Makkos” cipő


Régi idők nagy kedvence a kényelmes szinte már gúnyosnak hangzó makkos cipő, amely most visszatért a divatba. Sokan ódzkodnak a loafer cipőktől, de idén több féle anyagból, fazonban és színben jelentkeztek a boltok polcain. Én személy szerint egy laza inggel és farmerral ajánlom, mert így igazán modern és fiatalos külsőt kölcsönöz viselőjének.
Elérhető áron megtaláljátok az F&F új kollekciójában.


3, Villants zoknit!




Nemcsak a nyári szezonban, de még ősszel is hódít a feltűrt nadrág, persze a hideg napokon praktikus zoknit húzni, láttatva a bokát.Manapság nem kell mindig betartani a szabályokat, ezért én bátran ajánlok színes zoknit bármilyen nadrághoz. Legyen az farmer, vászon-, vagy élére vasalt , egy kis vicces részlet sosem árt a szürke hétköznapokban.













4, Halászzsák, hátizsák


A férfiak nem sűrűn váltogatják a mindennapok során táskáikat, így egy jól megválasztott fazon és szín örök kedvenc lehet. Ez a típus kimondottan jó választás, hiszen többféle stílushoz is passzol.
Ha a laza, kényelmes viselet híve vagy, akkor egy ilyen táska telitalálat lehet számodra.
Válassz klasszikus hátizsák formát, viszont színben és anyagban légy kreatív. Én a vászon és a bőr kombinációra esküszöm a Diesel-től.










5, Rozsdaszínek



Tudjuk jól, hogy a férfiak szeretik a sötét színeket, de ha egy kis színt akarsz becsempészni a ruhatáradba, akkor válassz egy egyszerű nadrág helyett egy okker színű chino fazont. Ezáltal az összkép még mindig férfias,de nem unalmas.

Inspirációnak a következő színeket ajánlom: bordó, okker, égetett sziéna, umbra, olivazöld, khaki, karamell. Legyen az nadrág, pulóver, kabát a hideg éjszakákon bármelyik szín kitűnő választás.













6,Túlméretezett nagykabát (parka)



Most újra hódít gyerekkorunk nagy kedvence a túlméretezett nagykabát. Mindez persze modernizálva és többféle színben kapható az üzletekben. Érdemes olyat választani, melynek kivehető bélése van, így nemcsak télen de már kora ősszel is hordható.Én a megfelelőt a H&M-ben találtam meg.
















Képek: gant, h&m, diesel, f&f

2011. szeptember 22., csütörtök

STREET II.- Mintafanatizmus

A new york-i divathét alatt nemcsak a bemutatókon láthattunk érdekes mintákat, anyagokat és színkombinációkat, hanem az utcán is. Most összegyűjtöttem egy csokorravalót.





































képek: marieclaire.com,streetfsn

2011. szeptember 21., szerda

Októberben újra Marie Claire Fashion Days!

      Hamarosan újra megrendezésre kerül kishazánkban a Marie Claire Fashion Days. Aki hozzám hasonlóan már nagyon várja ezt a fergeteges divateseményt,  annak ajánlom figyelmébe ezt a rövid interjút,mely László Krisztinával készült, a Marie Claire főszerkesztőjével.


Szívügy a hazai tehetség a divattervezésben is


Az október 14-16. között a VAM Design Centerben megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days megmozgatja a hazai divatvilágot, és teret enged a fiatal tehetségeknek. Az esemény teljes körű kommunikációját a Just Creative Kommunikációs Ügynökség vette szárnyai alá, hogy minél szélesebb körben hírét vigyék a nem mindennapi alkotásokat felvonultató programsorozatnak.

A Marie Claire főszerkesztőjeként miért tartja fontosnak egy ilyen gála megszervezését?

A Marie Claire azon túl, hogy egy értékes és szórakoztató olvasmányokat tartalmazó lap, ízig-vérig divatmagazin. Ugyanúgy számon tartják szerte a világban, mint a Vogue, az ELLE vagy a Harper’s Bazar magazinokat. Az elsők között mutatja be a legújabb divattrendeket, jó tanácsokkal, praktikus ötletekkel szolgál az olvasóknak az öltözködés terén és nem utolsó sorban felkarolja és támogatja a fiatal tehetséges tervezőket. Lehetőséget nyújt számukra a bemutatkozásra a lap oldalain és évente egyszer a Fashion Days alkalmával a kifutón is. Ez a gála a lap divatmagazin jellegét erősíti, és a divat iránt érdeklődő olvasóink számára nyújt egy nagyszerű hétvégi programot.

Magyar ötlet alapján született a Marie Claire Fashion Days, vagy hagyománya van külföldön is?

Abszolút magyar ötlet alapján született meg ez az esemény. Más, külföldi kiadások is szerveznek divatbemutatókat, de ezek már ismert tervezők munkáit mutatják be. Magyarország Nyugat-Európához vagy az Egyesült Államokhoz képest még nagyon gyerekcipőben jár a hazai divat terén. A rendszerváltás előtt a divatszakmát mostohagyermekként kezelték, megszűntek a háború előtti tradíciók. Hiába voltak tehetséges tervezők, támogatás és lehetőség hiányában megrekedtek a hazai keretek között, nem tudták tovább képezni magukat, megmutatni a világnak, hogy mire képesek. Mára viszont felnőtt egy új tervező generáció, akik nyitott szemmel közlekednek a világban, bátrak és ügyesek, csak hiányzik számukra az anyagi támogatás. Azzal, hogy mi évente egyszer meghívjuk őket a Fashion Days-re, alkalmat kínálunk a legújabb kollekciójuk bemutatására. Nemcsak a nagyközönség számára, de a saját vásárlóiknak is, akiket elhívhatnak a rendezvényre. Mi így igyekszünk kereteinkhez képest támogatni őket, remélve, hogy néhány éven belül, már nem lesz szükségük a mi támogatásunkra. Sőt ők fogják támogatni, kinevelni a fiatalokat.

Egy magazin életében mit jelent egy saját esemény?

A mai világban az írott sajtónak ki kell lépnie a klasszikus lapkészítés keretei közül, ha életben szeretne maradni. Nagy hátránnyal indul az a magazin, amely nincs jelen az interneten és nincsenek saját rendezvényei. A Marie Claire Fashion Days lehetőséget ad az olvasóknak közelebb kerülni a lapkészítők világához, érezni, hogy ők is beletartoznak a Marie Claire nagy, nemzetközi családjába, hiszen ez a rendezvény nekik szól. Ilyenkor három napig „kényeztethetjük” őket, a divatbemutatók mellett egyéb programokat is szervezünk számukra. Nekünk lapkészítőknek is hasznos ez az esemény, lehetőség, hogy találkozzunk az olvasóinkkal, beszélgessünk velük, figyeljük őket, felmérjük az igényeiket. Rájuk gondolunk majd, amikor a jövőben készítjük lapunk újabb anyagait.
Szeretnénk, ha a nézők egy kellemes, programokban gazdag hétvégét töltenének el velünk. Nemcsak a divatban jártas olvasókat várjuk, de azokat is, akik még nem ismerik annyira a hazai divat fiatal tehetségeinek munkáját és most először találkoznak majd velük. Biztosak vagyunk benne, hogy ők is élvezni fogják a show-t, lesz véleményük a felvonultatott 19 magyar tervező darabjairól. A többi program is leköti majd a figyelmüket, hasznos tanácsokkal, ötletekkel térnek majd haza a rendezvényről és még nagyobb kedvvel olvassák a jövőben magazinunkat.

Miben különbözik a Marie Claire Fashion Days  más magazinok eseményeitől?

Ez egy igazi divatshow. Nincs hozzá hasonló kezdeményezés ma Magyarországon. A Fashion Days az egyetlen, női magazin által szervezett, divattal kapcsolatos rendezvény Magyarországon, amely professzionális minőségben rendez divatbemutatót a fiatal, tehetséges magyar tervezőknek. 

Miben változott - ha egyáltalán változott - a rendezvény koncepciója az évek során?

A koncepció nem igen változott, mert jól működik. A résztvevők és a programok változnak. Minden évben vannak új tervezők, akik bekerülnek a csapatba és egy-két olyan is, aki valamilyen ok miatt, nem tud részt venni az aktuális rendezvényen. Év közben munkatársaimmal folyamatosan figyeljük a felnövőben lévő tervező generáció munkáját, és ha úgy érezzük, akadnak olyanok, akik megértek a bemutatkozásra, meghívjuk őket a bemutatóra. Idén kilenc új tervező őszi-téli kollekcióját mutatjuk be, akik először szerepelnek nálunk. Szintén újdonság az Év fiatal tervezője pályázatunk, melynek ünnepélyes eredményhirdetése a Marie Claire Fashion Days-en lesz. Reméljük sikerül újabb tehetségeket felfedeznünk, akik talán jövőre már teljes kollekcióval képviselhetik magukat a Fashion Days-en.

Forrás: Just Creative
Fotó: Marie Claire/Papp Éva

2011. szeptember 18., vasárnap

STREET I. - Lóbáld bátran, avagy táskamánia az utcán


Körülnéztem, hogy mit cipelnek a kezükben a férfiak a divatheteken.
 A magyar üzletekben is már fel- felbukkannak a különböző férfitáskák, de még viselni
nem nagyon merjük őket az utcán.

Íme egy kis inspiráció:








Képek: Streetfsn