2012. július 29., vasárnap

Könyvajánló: A magyar divat 1116 éve


A magyar divat 1116 éve című könyv a Gombold újra napján debütált. A könyv végigvezeti az olvasót, miként változott  a magyar divat, a népviseleteken keresztül  egészen napjainkig. Emellett az európai divat magyarországi hatásával is megismerkedhetünk. Tartalmi szempontból nagyon sokrétű,és egyben érdekes  az album, így mindenki számára  tudom ajánlani. Nekem külön öröm volt, hogy megemlítik a divatblogokat,mint napjaink öltözködésformáló  eszközeit . Iszonyú jó érzés volt látni,olvasni, hogy szó esik benne a blogomról, és ráadásként még egy street fashion fotó is megjelent itt rólam.




2012. július 26., csütörtök

Szivárványizmus

szivárvány olyan optikai jelenség, melyet az eső- vagy páracseppek okoznak, mikor a fény prizmaszerűen megtörik rajtuk, és spektrumára bomlik.(wikipedia)


A nyári hőségben szinte könyörgünk egy csepp felfrissülésért, de mit tegyünk ha nem jön. Most a tervezők sem vártak az esőre, inkább kreáltak egy kis vihart. Manish Arora vagy Christopher Kane ennek tökéletes példája.
Különleges metál felületű irizált anyagokat használtak, emellett sok anyagfestést és színkeverést alkalmaztak. Nemcsak a divattervezők használták erőszeretettel a rainbow hatást, hanem a képzőművészek a sminkesek, a fodrászok(dip dye hair), a fotósok és a médiaművészek is. Legyen szó additív vagy szubsztraktív színkeverésről most mindkettő nyerő választás.

Ti is egyszerűen csinálhattok színátmenetes ruhákat, csak egy jó textilfesték kell hozzá. Én hobby boltban szoktam venni, egy tasak 80ft.


képek:smizedivat.tumblr.com

2012. július 24., kedd

MeiKawa ősz/tél 2012

www.meikawa.com

A márkanév a férfiasság és a nőiség egyfajta összekapcsolódását tükrözi. A név első része, a kellemes csengésű MEIKA olyan megoldásokra utal, amelyeket elsősorban a nőkkel azonosítunk. 
A lágyság és a kecsesség egyszerre jelenik meg a rafinált ötletességgel. A KAWA a férfi oldalról szól. Határozott, lendületes, karakteres és átgondolt. A MEI KAWA férfi és unisex öltözékei olyan ötvözetet képviselnek, ahol a szigorúbb, férfias struktúrákat a nőies könnyedség, játékosság egészíti ki.
A MEI KAWA név a tervező, Kasza Emese nevének betűiből egy játékosszóösszetétel, amely mandarin nyelven azt jelenti: „ne sírj utánam többé.”
A MEI KAWA tudatosan a természetesség felé tart, a ruhák testbarát anyagokból, sajátos szabászati megoldásokkal készülnek, viselője számára praktikus, variálható öltözetet jelentenek. A márkát letisztult, minimalista vonalvezetés jellemzi, amelyet északi és ázsiai irányvonalak határoznak meg.

A RUMBLE KOLLEKCIÓ
A MEI KAWA 2012-es pre-fall kollekciójának hangulatát a gettó-romantika vezette, ám a suhancos ruhatár minden darabját elegáns, váratlan értelmezések írják át. Az emblematikus bomber-dzsekiből így lesz leheletfinom bomber ing és mellény, ahogy a vászonanyagokra adaptált rövid mackónadrágok is a külvárosi lét kifordításai. Továbbra is meghatározóak a márkára jellemző letisztult vonalak, a természetes anyaghasználat és a praktikum. Színekben a „munkáskék”, fekete, rozsda, szürke és fehér dominálnak. Emellett a korábbi kollekciókban a MEI KAWA védjegyévé vált patentsorok is visszaköszönnek. A patentok segítségével különböző rétegek illeszthetők a pulóverekre, ami egy teljesen új összképet eredményez, így egy ruhadarab többféleképpen is viselhető.
forrás:meikawa
További fotók: ITT
fotó | Hencz Péter
fotóasszisztensek | Gáspár Milán, Generál Kristóf
kreatív direction és styling | Pálmai Angie
haj és smink | Kasza Emese
modell | Keresztes Tamás


2012. július 22., vasárnap

Nyereményjáték



Vegyél részt a SmizeDivat blog és a Daragedesign közös játékán. A nyeremény egy csodás karkötő, melyet a játékban résztvevők között sorsolunk ki.

A Daragedesign tervezője Annamari,a Műszaki Főiskola terméktervező mérnöki szakán végzett,és bőr szakirányon sajátította el a bőrdíszművesség fortélyait.Tanulmányai után hozta létre saját márkáját a Daragedesignt. Eleinte csak bőrékszereket tervezett, de ma már láthatunk a honlapján egyéb bőrkiegészítőket is,mint például táskákat ,pénztárcákat, telefontartókat. Az egyedi készítésű karkötői a mindennapok során jól kombinálhatóak az utcai stílussal. Kizárólag valódi bőrből készülnek, és egytől-egyig kézzel, így szinte mindegyik darab egyedi. Az ősz csodás trend színeiből készült kiegészítőket,- úgymint okker, karamell, umbra, mustársárga karkötőket, most te is beszerezheted,és ehhez nem kell mást tenned, mint

Velünk játszani: (A Linkre kattintva tudod elérni)

Oszd meg ezt a bejegyzést a Facebookon

’Lájkold’ a Smizedivat blogot a Facebookon 

’Lájkold’ Daragedesign oldalát a Facebook oldalon


A nyertes nevét a blogon és a facebookon olvashatjátok.
Daragedesign termékek Budapest négy üzletében is fellelhetőek.( Retrock, Retrock Deluxe, Jojo, Alterego, )
________________________________________________________________________________
LEZÁRULT A JÁTÉK:

A SmizeDivat blog és a Daragedesign közös játékán kisorsolt karkötőt Sallai Zoltánné nyerte meg.  Gratulálunk a nyertesnek!!!

2012. július 16., hétfő

Ínycsiklandó viseletek

"Lazac mentával"


Mi a hasonlóság a gasztronómia és a divat között?
Ennek megválaszolásában csak a képzeletünk és az étvágyunk szabhat határt. Ha egy málna színű pulcsi láttán gyümölcslevesre áhítozol vagy egy okker színű tweed zakóról a bakonyi-gombapaprikásra asszociálsz? Talán nem véletlen!
Ebben a kis összeállításban én is szabadjára engedtem a fantáziámat és elképzeltem milyen szetthez milyen fogás illik leginkább az étlapról.

 "Osztriga gyönggyel"


"Friss rózsa salátaágyon"


"Pasztell fagyival"


"Édes-nemes csemegével"


 "Marha mustárral"



"Paradicsomleves gyümölcssalátával"


képek:style.com,kepguru.hu

2012. július 15., vasárnap

Orosz virágok

Csodás nyári editorial a júliusi orosz GQ-ban. Most ez a kedvencem.Szerintem nem is kell mást írnom, a fotók magukért beszélnek.





fotós:Michele Laurita
styling:Ekaterina Melnikova

2012. július 11., szerda

A divat éjszakája

Meghosszabbított nyitva tartás, személyre szóló stílustanácsadás, kiemel-kedő magyar tervezők és divatszemélyiségek ruhadarabjainak aukciója 1000 forintos induló licit-tel és az olasz filmgyár, a Cinecitta egykori sminkmesterének bemutatója. Ezekkel a programok-kal várja a Kiscelli Múzeum a divat szerelmeseit július 19-én csütörtökön 18 órától 21 óráig az egykori trinitárius kolostor hűs falai között.



A Kiscelli Múzeum a www.fashiondays.hu támogatásával a STREET FASHION MÚZEUM kiállí-tás keretében újabb programmal, egy Designer Aukcióval kedveskedik a divat szerelmeseinek. Biztosan sokan vágytak már egy-egy híresség, illetve designer egyedi összeállítására. Most min-denki lehetőséget kap arra, hogy elérhető áron megszerezzen egy-egy különleges darabot.A FashionDays.hu által felkínált Calvin Klein, Trussardi, Chloé, Ungaro és Wolford darabok, valamint a magyar divatszakma alábbi kiemelkedő tervezőinek és képviselőinek ruhái és kiegé-szítői kerülnek kalapács alá. Pl.: Abodi Dóra ,Anda Emília,Anh Tuan,Artista, Fazekas Valé-ria,Imogen ,Je Suis Belle,KEPP Showroom ,Konsánszky Dóra,Lakatos Márk,Use, Zoe Phobic….és még sokan mások.Az árverésből befolyó összeget a textilgyűjtemény gyarapítására fordítja a Múzeum:

Az est induló programjaként a STREET FASHION MÚZEUM kiállítás kurátorának exkluzív tárlatvezetésén vehetnek részt az érdeklődők, mely garantáltan felejthetetlen élményt nyújt azoknak, akik bővíteni szeretnék divattörténeti ismereteiket. Kisebb pihenőkkel egész este a hg.hu stylistjai (Torma Mária, Tilly Barbara, Gulácsy Vivien, Füster Anett) segítenek a látoga-tóknak abban, hogy megtalálják saját stílusukat, illetve abban hogy az még egyedibbé váljon. A hg.hu által biztosított villámtalálkák lehetőséget adnak mindenki számára a leginkább megfelelő fazonok és színek megtalálásában.Az est zárásaként egy igazi különlegességgel szolgálnak a szervezők a smink és a szépségápolás kedvelőinek. A Street Fashion Budapest már korábban is elhozta a nemzetközileg elismert divat-arcokat a magyar rajongók számára. A mostani est vendége Nicholas N. Jovanovic, sminkmester, Nicolas Make-up Academy (a Cinecitta Film Studio egykori sminkszakértője), aki számos nagy színésznő, így Monica Bellucci és Catherine Deneuve, szépségéről gondoskodott. A szerencsés lányok saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogyan születnek a sztárok, ugyanis Nicholas a kö-zönség soraiból választja modelljeit és mutatja be a hírességek make-up trükkjeit.Sem a Street Fashion Múzeum kiállítás, sem a Designer Aukció nem jöhetett volna létre a www.FASHIONDAYS.hu online vásárlói klub támogatása nélkül, amely a legnépszerűbb divat-márkákat és feltörekvő designerek kollekcióit kínálja igen kedvező áron naponta megújuló akciói-ban, ezáltal napi beszerzési forrást jelent azoknak, akik öltözködésükben is meg szeretnék mu-tatni egyedi stílusukat.


forrás: fashiondays.hu

2012. július 6., péntek

Tropical Love



Nagy kedvenceim az idei nyári trendek közül a trópusi motívumok. Soha nem látott erővel robbant be és tarolt a trópusi láz a tervezők kollekcióiban. Természetesen nem a turisták által elcsépelt pálmafás ingekre kell rögtön asszociálnunk, hanem a szebbnél szebb designer darabokra, melyet Stella McCartney és  Givenchy álmodott meg. Emellett a népszerű fast fashion üzletek, mint a ZARA, a Topshop és az H&M is elkészítették saját verziójukat.
Én sem tehettem mást, mint behódoltam, ha csak egy styling erejére is a trópusi szerelemnek.
Ennél a fotózásnál bátran alkalmaztam a „pattern blocking” –ot, melyet csak erős idegzetűeknek ajánlok, hiszen a mintatúladagolás egyfajta újszerű karakteres jelleget kölcsönöz viselőjének. (amellett nem mindenkinek áll jól) Csak a bátraknak ajánlom, akik elég tapasztaltak e területen. Ha mégis szeretnéd belecsempészni ezt az új irányzatot az öltözetedbe, akkor kombináld egyszerű basic darabokkal az erőteljes mintákat, így kisebb dózisban is nyerő lehet. 



Photo: DÉZI
Styling/ Set design: CHABY
Hair&MakeUp: GINA JäCKL
Modell: EVELIN













2012. július 5., csütörtök

Csomagolás művészete

Egy kis inspiráció, ha elakadnátok a nagy nyári utazásra való készülődés közben:)



videó: youtube