2011. május 26., csütörtök

Absolut divat

Az Absolut Vodka a 80-as évek óta jelen van a divatvilágban. A modell Rachel Williams-ről készült fotó, amin egy David Cameron által tervezett ezüst ruhában van, volt az első darabja az ABSOLUT FASHION hirdetések sorozatának. A 90-es években olyan divatikonok terveztek az Absolut kampányai számára, mint Tom Ford vagy Jean-Paul Gaultier. Az egyik legemlékezetesebb példa a Versace kampány, melyet Herb Ritts fotózott az északi-sarki svéd Jukkasjarvi Jéghotelben, Naomi Campbellel és Kate Moss-szal.

Az Absolut Vodka itthon is megjelent a divatszíntéren. Akik ott voltak a Budapest Essential Looks 2011 Tavasz divatbemutatón, már találkozhattak az Absolut Vodka legújabb koktéljával, az Absolut Budapest Muse-zal, amit Nagy Zoli bartender alkotott meg. A koktél megjelenésével egyidőben indult a kampány is, amit több hónapos munka előzött meg. Helyszínkeresés, casting, aprólékos kidolgozás, és szempont volt az is, hogy az elkészült fotó beleilleszthető legyen az Absolut Vodka nemzetközi Drinks kampányába, melyet Ellen von Unwerth fotózott Kate Beckinsale és Zooey Deschanel főszereplésével.
Fontos volt hogy a magyar kampányfotó készítője is otthonosan mozogjon a divatfotózás területén, a cég ezért választotta Gálos Viktort, akinek a munkáit már láthattuk az egyik hazai tervezőcsapat által létrehozott márka, a Catwalk kampányfotói között is, és olyan divatóriások számára is dolgozott már, mint a Chanel és a Burberry.

Az Absolut Budapest Muse igazi hazai specialitás, ami nemzetközi szinten is megállja  a helyét, teret engedve a magyar stílusnak és ízvilágnak külföldön is.


1 megjegyzés:

  1. már én is kiszúrtam a múltkor valamelyik újságban,
    egyértelműen büszkeségre ad okot a magyaroknak:)

    VálaszTörlés