2011. október 21., péntek

Szerb divat a magyar fővárosban

Idén Budapest ad otthont a szerb divat utazó kiállításának, a Fashion Travelnek.

Október 22-én, szombaton a divatpártolásáról méltán híres VAM Design Center ad otthont a VAM DC Art Factory által rendezett I. Budapest Fashion Travel divatbemutatónak, ahol Szerbia két legnépszerűbb divattervezője, Zvonko Markovic és Milena Radovic mutatkozik be a magyar közönségnek. A divatbemutatót a Symbol Budapestben megrendezett after-party követi.


A határokon átívelő kapcsolatokat ezúttal egy utazó kiállítás keretein belül fűzi szorosabbra a magyar és a szerb divatszakma. A Szerbia divatheteként funkcionáló, 8 éves múltra visszatekintő Fashion Selection rendezvény utazó kiállítását, a Fashion Travelt a VAM DC Art Factory hozza el hazánkba, ezzel nem titkolt céljuk a kommunikáció megindítása a szerb és magyar divatvilág képviselői között. Tóth Mónika és Sára Kata, a VAM DC Art Factory alapítói azt ígérik, a Budapest Fashion Travel csak az első ilyen jellegű kezdeményezés a magyar divat nemzetközivé válását elősegítő rendezvényeik sorában.

A csütörtöki és pénteki városnéző programokat 22-én, szombaton egy nagyszabású divatbemutató követi, ahol Szerbia két legnépszerűbb tervezője, a kissé extrém, szexis stílusáról ismert Zvonko Markovic és a fiatalos eleganciát képviselő Milena Radovic mutatkozik be a magyar divatszakmának és a sajtónak. Az eseményen a szerb média is képviselteti magát (Cosmopolitan, Joy, Hello, RTV Pink...), a díszvendégek pedig Dragan Dilas, Belgrád főpolgármestere, Dejan Sahovic, Szerbia budapesti nagykövete és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere lesznek.

Az est hivatalos after-partyjára a Symbol Budapest-ben kerül sor, ahol a zenét Michael Canitrot, francia DJ szolgáltatja. Canitrot úgy vonult be a köztudatba, mint a nemzetközi divatszakma első számú lemezlovasa, aki a Dior, a Cartier, a Versace vagy a Prada exkluzív partijain is pörgette már a lemezeket, de volt már a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos partijának, a Red Carpet-nek is a házigazdája.


forrás:New Fashion Age Kft

3 megjegyzés:

  1. erre hivott a főnököm pár napja, még jó, hogy igent mondtam :D

    VálaszTörlés
  2. Hát igazat megvallva... a három díszvendég közül egy sem volt ott, és szerintem nem a két legnépszerűbb tervezőt vonultatták fel. Nálunk otthon vannak népszerűbbek és ismertebbek is. Természetesen, ez nem a te hibád, csak az egész egy kicsit elnagyolt volt szerintem. DE! Dicséret jár mindenkinek, aki ott volt, és támogatta azt, hogy a Balkáni-örökség ne csak a golyó és az etnikai tisztogatás szinonímája, hanem a divat, a művészet és a pro-európai gondolkodás fényében is megjelenjék.

    u.i: Jó volt az outfit (-.

    VálaszTörlés