2011. november 24., csütörtök

Ez ÁLLAT! - trendelőrejelzés


A minap találtam rá az egyik kedvenc second hand boltomban, erre a remek kígyómintás H&M ingre. Rögtön magával ragadott ez az, oly szokatlan minta, ugyanis férfiruhák között nem láttam még ilyet. Éreztem, hogy valami különlegesre bukkantam és mindenképp szeretettem volna megosztani veletek. Mivel egyre több nőiruha-részlegen találkozhatunk piton mintával, ezért reméltem, hogy a mindezt férfiruhákon is viszontláthatom. 





Íme az előrejelzés e trenddel kapcsolatban:

Kenzo 2010 tavaszán már életre keltette férfikollekciójában, de a kígyóminta ez év végén illetve jövőre fogja elérni fénykorát. A női osztályokat már most elárasztották a hüllőmintás darabok, de ami késik az nem múlik. A designerek most gondoltak a férfiakra is, így ruhák mellett táskák, cipők és különféle kiegészítők is napvilágot láttak.



Az eredeti piton mintázat mellett különböző hibrid-mutáns egyeddel találkozhatunk az üzletek polcain. Többféle színben állították elő a ragadozó bőrét imitáló felületeket, így remélhetően a minta által keltett negatív asszociációkat egy újfajta és izgalmas érzés váltja fel. Ha személyiségünk engedi, akkor kedvünkre válogathatunk a sárga, a kék, a zöld és a pink színek között.

Jil Sander 2012 spring/summer

Több divattervező 2012-es nyári kollekciójában főszerepet szánt a mintának.  Roberto Cavalli részleteiben alkalmazta, úgy mint egy-egy zakó hajtókáján és nadrág oldalán.



Roberto Cavalli 2012 spring/summer


Jil Sander viszont a kiegészítőkre fektette a hangsúlyt, ugyanis a színes nyakba akasztható pénztárcák mellett a cipőket is kígyómintában álmodta meg. Az utcai érzést a sportcipők mellett bakancsok és fűzős félcipők hivatottak szolgálni, melyek a szivárvány minden színében elkészültek.























































Jil Sander 2012 spring/summer - Accessories





Képek: tooklookbook.com, fcstyle.com, nowfashion.com


4 megjegyzés: