2011. november 2., szerda

Kifutó a fák között- Marie Claire Fashion days 2011


Profi szervezés, igényes kivitelezés, izgalmas színpadi látvány, mely az idei Marie Claire Fashion dayst jellemezte.


Izgatottan vártam az október 14-ét, hiszen több bloggerrel együtt én is hivatalos voltam a pénteki, zártkörű szakmai estre. Elsősorban a helyszín adta lehetőségekre voltam kíváncsi, hiszen tavaly a Millenáris nem volt túl szerencsés választás. Akkor sajnos az U-alakú kifutó miatt csak ágaskodva láthattunk valamicskét a ruhákból. Ezzel szemben idén a VAM Design Center adott otthont ennek a nagyszabású divateseménynek. Roskadásig teltek az ülőhelyek, mert a divatvilág színe-java kíváncsi volt a hazai tervezőkre, név szerint Abodi Dóra, Anh Tuan, Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Mojzes Dóra, Nanushka, Nubu, Szegedi Kata, USE Unused.


Lenyűgöző látvány a kifutón

Az őszi hangulat nemcsak lélekben és valahol az éterben keringett, hanem konkrétan jelen volt. Mesterségesen kreált őszi parkra emlékeztetett a kifutó, igazi fákkal a közepén. Látszott, hogy rengeteg munka volt mögötte és a látványtervezők igazán kitettek magukért.


A sort Abodi Dóra kezdte, akinek őszi/téli kollekcióit sokkal jobban szeretem, mint a nyáriakat. Az orosz arisztokráciára jellemző drámaisággal indult a show, ahol a bekecs-kucsma párosítás jó döntés volt. Most sem maradhattak el a bőr, szőrme és különféle applikációk, de nekem mégis ami elsőre elnyerte a tetszésemet azok a kötött darabok voltak. A mintahasználat számomra  a H&M Divided részlegét jutatta eszembe,mely igazán friss, lendületes és bohókás. Lehet, hogy ezért is szerettem bele azonnal. A kötött darabokon végigsuhanó szárnyas egyszarvú, igazán vérfrissítő volt a tömérdek feketeség között. Szívesen elfogadnék én is egy hasonló mintájú kötött pulóvert.


A következő kedvencem az est folyamán Szegedi Kata volt. Kata ruháin a jól bevált „pántrafinériák” és a trükkös, de annál szexibb megoldások most is kiválóan működtek. A színhasználat nálam nagyon meggyőzőnek bizonyult. Konkrétabban az izzó narancsok és vörösek melyek felpezsdítették az egyhangúságot. A magában való színkontraszt az egyik legerőteljesebb látványelem, ezt bizonyára a tervező is jól tudta. Az egészet szemlélve a színek igencsak karakteressé tették a kollekciót. A fekete, mely bőrmellények, szoknyák és ruhák formájában kerültek bemutatásra, csupán növelték a színek világító erejét. 

A show végén a USE Unused mutatta be kreációit, mely igazán kiemelkedett a többi közül. A szezon kedvenc színeit használták, melyek most az én kedvenceim is: a lehulló színes falevelekre emlékeztető árnyalatok.  Az okker, a rozsdabarna, a narancs, a karamell izgalmas lüktetést és sejtelemes kifinomultságot hozott a kifutóra.
Nemcsak színben, hanem formában is tartogatott meglepetéseket a tervezőtrió. Kedvencem a parka, a hosszú szoknyák és az ingruha volt. A csodálatos arany estélyi drámai befejezése volt a bemutatónak.

Férfi-divatbloggerként igazán értékeltem a Je suis Belle első férfi szettjét. Imádtam a kék zoknit, mely tökéletesen kiegészítette az outfitet. Végre egy kicsit merészebb összeállítás, melyet egy férfimodellre itthon rá mertek adni.A többi tervezőnél úgy tűnt, mintha csupán az előző téli kollekciójukat egészítették volna ki egy-egy nadrággal, szoknyával. Hiányoltam az újszerűséget, és azt, hogy többnyire csak feketében gondolkodtak, pedig ez a szezon lett volna a legalkalmasabb időpont, hogy őszi hangulatot varázsoljanak a kifutóra és a gardróbszekrényekbe. Sajnos egy ideje a magyar tervezők közül sokan leragadtak a fekete színnél, ami valóban elegáns és sikkes, de egyben monoton és álmosító is.


1 megjegyzés:

  1. So cool! Really like that collection! cool blog, dear.
    check out mine if you got some time xx

    http://la-fille-porcelaine.blogspot.com/

    http://la-fille-porcelaine.blogspot.com/

    VálaszTörlés