2012. január 29., vasárnap

Körkép a milánói divathétről

Összegyűjtöttem a kedvenceimet a milánói divathétről, többek között Burberry ,(előző poszt) Andrea Pompilio, Dsquared2, Versace, Pringle of Scotland‘s.



Az idei milánói divathéten az egyik nagy kedvencem Andrea Pompilio kollekciója volt. Lehetne majomparádé is a címe, hiszen hatalmas printelt csimpánz fejek jelentek meg a ingeken, táskákon és még a sapkák is emlékeztettek az emberszabásúakra. 
Nagyon mókás, színes és nem utolsósorban nagyon hordható darabokat mutatott be a tervező a kifutón. Izgalmasan kombinálta a kötött nagypapi kardigánt farmerral, türkiz-zöld, növényi ornamentikára hajazó bársony nadrággal és mutáns loafer-re hasonlító, díszített cipőkkel. A feltűrt nadrágok kora még nem ért véget, így tuti hogy a következő téli szezonban is láthatjuk őket az utcákon.






Donatella most igazán jót nosztalgiázott miközben beleásta magát a Versace archívumába. Most újra meglovagolta az egykori sikereket,ugyanis a márka a 90-es években érte el igazi aranykorát. A 2012-es őszi téli kollekcióban ugyancsak megfigyelhető a hivalkodó fényűzés, visszafogottnak semmiféleképpen nem mondható motívumokkal kombinálva. Terepminta, szegecsek, rengeteg bőr és szőrme, egyszóval túldíszítettség és a Miami luxus jellemzi a kollekciót. Nekem még egy kicsit barátkoznom kell a ruhákkal, de összességében kedvelem.  






A Dean and Dan  tervezőpárostól valami újítást vártam, de csak a tőlük megszokott rétegesen hordható kombinált szetteket mutatták be újra. A kockás ing farmerrel és az öltöny nagy kabáttal nem valami kreatív, mintha már többször  láttam volna. A Dsquared 2 iskolás fiú stílust mixelte a macsó férfival, ez a kombináció mindig nyerő lehet, de most valahogy nem hozta el a várt sikert. Egy szó mint száz, az biztos hogy minden darab hordható és eladható.






A Pringle of Scotland‘s egyszerű sziluetteket és tiszta vonalakat álmodott a hideg napokra.Színekben viszont nem szűkölködött a kollekció. Imádtam a törökméz, okker és vérnarancs színekben pompázó kabátokat. Érdemes szót ejteni azokról a kötött pulóverekről is melyek rafinált 3D kötéssel készültek, geometrikus motívumaival pedig az abszolút kedvenceim lettek. A bemutatás sorrendjében azonnal jöhetnének a gardróbomba.




 képek:style.com



2 megjegyzés: