2012. január 24., kedd

◄ O U T F I T 2 0 1 1 . 0 1. 1 2. Spectrum



          Jelenünk egy olyan kor, amelyben az öltözködésünket nem korlátozza semmilyen társadalmi beállítódás, ugyanakkor viseletünk egyfajta üzenetet közvetít rólunk. Jól öltözött személy bárki lehet, a lehetőség mindenki számára adott. A különböző korok bizonyítékként szolgálnak arra, hogy belátást nyerjünk az öltözködési stílusok alakulásairól, amely mindig az adott kor ideológiáját tükrözte.

       Manapság már  bárki kedve, ízlése és érdeklődése szerint magára húzhat bármit legyen az hosszú, bő, lezser vagy színesen feltűnő stílusnélküliség. A kísérletezés minden válfaja helyet kapott már az elmúlt években. Minden viselhető, az is, ami nem hordható.
Azonban akinek van ízlése és igénye rá, az kialakíthatja egyéni stílusát. Veleszületett stílus és színérzék csak kevés ember kiváltsága, sokkal kevesebbeké, mint ahányan kénytelenek vagyunk valamit magunkra ölteni nap, mint nap. Ha már így is, úgy is öltözködni kell, akkor miért ne tegyük egy kis odafigyeléssel, persze az egyéniségünkhöz illő ruha kiválasztásával.
Az öltözködés üzenethordozó, amely visszahat viselőjére. Ha valakin már a megjelenésében tükröződik a harmónia, egyéniségéhez illő szín és formavilág ruhában, cipőben, kiegészítőkben, hajviseletben; külső és belső egyensúlyról árulkodik. Mindezek nem elhanyagolható szempontok, rohanó és sikerorientált világunkban, amikor állandó megmérettetés az életünk. A tudatos öltözködés arra sarkall, hogy ki kell használni viseletünk segítő erejét. A szólás-mondás is úgy tartja: a jó megjelenés fél siker. Nagy tékozlás ezt nem kihasználni csupán a nem odafigyelés és a nemtörődömség miatt.

Én ezen a borongós, hűvös napon ezt a színes outfitet választottam, lehet a padlizsán színű zakó, bordó gyapjú pulóver, aranyokker színű farmer, bakancs és bőrkesztyű,- táska egy szetten belül túlzásnak tűnik, de szerintem pont ettől különleges. Szeretem mixelni a különböző textúrákat és színeket. A 70-es évek inspirálta üde színkontrasztja pedig csak erősíti azt a szabályt, miszerint télen sem kell feketében és szürkében járnunk.

        Természetesen mindenkinek saját döntése, hogy mit visel a hétköznapokban, egy ünnepi eseménykor vagy munkahelyén, de az biztos, hogy az individuum jegyeit tükröző öltözet mindig is pozitív benyomást fog kelteni. 






Outfit:

bársony zakó: H&M
zöld ing: NEXT
gyapjú pulóver: MARKS&SPENCER
bőr, motoros kesztyű: H&M
farmer: NEW YORKER
arany óra: CASIO
bakancs: H&M
bivalybőr táska: ZARA





Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul:

Jelentkezz Te is! 

5 megjegyzés: