2012. február 16., csütörtök

Hordhatatlanságból jeles!

A párizsi divathéten nemcsak elbűvölő prêt-à-porter kollekciókat csodálhattunk meg, hanem néhány igencsak fura kreatív alkotást is. Többek között Thom Browne és Walter van beirondonck bizarrnak tűnő kreációit.

Walter van beirondonck kollekciója merőben más, mint amit eddig megszokhattunk. A horrorvilág és a meghökkentés hatásvadász motívumait alkalmazta. A maszkok, bilincsek és gumikesztyűk talán egy sorozatgyilkos ruhatárába illenének. Mindezen show elemeket leszámítva mégis érezhető és látható volt az előremutatás, mely a divat szempontjából elengedhetetlen. A színes öltönyök izgalmas kétszínűsége, a merész mintapárosítás és a stilizált etnikus díszítőelemek a pulóvereken - számomra egyértelmű üzenet; Merj kitűnni! , Légy más!








Ugyancsak horrorfilmbe illő jelmezek és amerikai focistákra hajazó önjelölt modellek- ez Thom Browne 2012-es férfi kollekciójának főbb jellemzői. Bátran használta a rózsaszínt, az almazöldet mintás zakókat kockás nadrágokkal és mindezekhez gigantikus méretű szegecseket párosított. A képek szerintem magukért beszélnek.





képek: style.com

4 megjegyzés:

  1. Hiába, a művészet néhol őrületbe, elmebetegségbe hajlik, de fantasztikus kreálmányok nekem tetszenek. A legjobban a pasztel lila+pasztel sárga öltöny tetszik, meg a kitömött modellek félelmetes bizarrsága :]

    VálaszTörlés
  2. oh wow haha. these are pretty scary but you've got to admire the creativity! I'm sure a comical effect was desired by juxtaposing the thick eyeliner, spikes and oversized shoulders with the bright fun prints and colours :P

    metallicpaws.blogspot.com

    VálaszTörlés
  3. amazing blog! very inspiring! greetings from Poland!

    http://unhealthyappetiteforfashion.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  4. very very nice collection! Love ur Blog!
    Ur Header is fantastic!
    Wanna follow us too?
    http://individualityforall.blogspot.com/
    Best Wishes
    xxx
    Julius

    VálaszTörlés