2012. február 6., hétfő

Párizsi divathét kedvencei

Már bemutatták a 2012-es őszi/téli kollekciókat a párizsi divathéten. 
Kedvenceim Yves Saint Laurent, Kolor és Givenchy.


Stefano Pilatti a téli szezonra egy teljesen egyszínű fekete-fehér kollekciót álmodott meg. Dekandens férfiruhák megannyi variációját láthattuk a kifutón. Első ránézésre talán unalmasnak tűnhetnek a monokróm szettek, de ha közelebbről megnézzük, akkor fellelhetőek a gazadag részletkidolgozások. A bőrberakás a kabátokon, pulcsikon vad lázadást vetít előre, talán egy valódi YSL zsoldos hadsereg öltözetének újragondolása. A borotvapenge mintájú inget egyszerűen imádom.

Kolor őszi/téli outfitjei klasszikus letisztult színekből és sziluettekből állnak. Tervezője az eleganciát egy csipetnyi hanyagsággal párosítja. A tisztázatlan nadrágvégek, a gyűrt anyagok és a strukturált rétegek nem a befejezetlenséget tükrözik, hanem sokkal inkább megadják az egyéni hangvételt. A camel, a vörös, a bordó, a mogyoróbarna színek nagy kedvenceim a kollekcióban.
Plusz pont jár a piros zokni választásért, így szinte bármelyikben el tudnám magam képzelni. 
Givenchy erőteljes víziói igazán drámaian festettek a kifutón. Riccardo Tisci modelljei törzsi tradíciókat felelevenítve orrpiercingeket viseltek, melyekhez koromfekete és lángvörös szoknyák párosultak. Első pillantásra valami baljós előérzete támad az embernek, mikor meglátja ezeket a kedvesnek aligha mondható modelleket. A kollekciót csillagok, csíkok, bőrök, szoknyák és egy nagyadag túlvilági vadság jellemezi. 


képek: style.com

1 megjegyzés:

  1. YSL is one of my favourite! Lovely blog.
    www.darkwingscity.blogspot.com

    VálaszTörlés