2012. március 10., szombat

Debütált a Marni kollekció



Mindenki nagy örömére a H&M újabb tervezőt csábított nagyon rövid időn belül  a köreibe,ismét közelebb hozva hozzánk,földi halandókhoz a high-fashiont.

Izgatottan vártam a Marni at H&M exkluzív elővásárlási estet,melyre kizárólag Vip meghívóval lehetett bejutni. Ezesetben  hagyományos postai úton érkezett meg egy nagyon elegáns zöld fóliaborítékban,ami az egész reklámkampány színét és anyagát is jellemezte.
A hagyományos szisztémától eltérve a szervezők úgy gondolták tartanak a megjelenés előtti estén egy celebektől nyüzsgő VIP shoppingolást mielőtt a nagy közönség elé tárják a kollekciót.
Megpróbáltam én is odaérni 7 órára ahogy a meghívóban állt,nehogy lemaradjak valamiről.Sejtésem be is igazolódott, hiszen addigra a sor már a Gerbeaud-ig kígyózott.
A visual merchandiserek igazán kitettek magukért ,hiszen röpke pár óra leforgása alatt készítették elő a helyszínt ahol vörös szőnyeg,elegáns hoszteszek ,koktélok,és dübörgő zene várt minket. Percek alatt magával ragadott a bulihangulat, celebek, szakmabelik, divatbloggerek és szinte minden fashionista felbukkant a vörösmarty –téri üzletben.


Úgy tűnt hogy Marni sem vette félvállról a feladatát,igen meggyőző kollekciót dobott össze,minták tekintetében a körök kaptak nagy hangsúlyt  egyéb geometriai formákkal vegyítve,anyagok tekintetében a selyem ,a  karamell színű,és fekete lakkbőr  voltak meghatározók. A próbánál azt is megtapasztalhattam, hogy az ingek és a nadrágok nagyon kényelmes és könnyű pamutanyagból készültek. A kiegészítők szépen megmunkált plasztik-műtárgyakként csillogtak az asztalokon.




Kicsit csalódott voltam a férfiruhák miatt, amik kevesebb fantáziáról árulkodtak,kivéve azt a néhány feltűnő pöttyös sortot és hupisárga kapucnis bolerót, amit egy bátor magyar férfi nem szívesen venne fel a metrón,munkából hazafelé.











 Nem jöttem el üres kézzel ,ezt a kockás alapon pöttyös inget azért beszereztem.



Távozáskor az H&M egy díszdobozba csomagolt Marni selyemsállal kedveskedett minden vendégnek mely igazán nagyvonalú gesztusnak mondható.
Másnap visszatérve hiányoltam azt, mely szinte minden H&M kollaborációra jellemző : a nyitáskor  fejvesztve hajtépés és sarokletaposva-rohanás  a ruhaállványokhoz. Ezzel szemben csütörtök reggel sokkal nyugodtabb körülmények között tudták csillapítani étvágyukat a Marni-ra éhes rajongók.

Reméljük még sok hasonló élménnyel gazdagít minket a kedvenc kis svéd divatcégünk.


Zsuzsával ( Fashion Guide főszerkesztője) a Marni fal előtt 




Köszönöm a meghívást a Glamour magazinnak!

4 megjegyzés:

  1. Engem ez a kollekció nagyon nem hatott meg, a Versace közelebb állt hozzám.
    De azt áruld el nekem, miért nem mész el modellkedni? Magas vagy és vékony. Vagy már próbálkoztál? Lehetetlennek tartanám, hogy nem kellenél egy modellügynökségnek. :)

    VálaszTörlés
  2. Oh wow! The Marni for H&M line looks fabulous!! So cool!!!

    Kisses! xxx

    ilikeyourears.blogspot.com

    VálaszTörlés
  3. Aranyos vagy, kérdésedre válaszolva; Magyarország túl kicsi piac és inkább a sportos alkat megy...:(
    Versace nekem is jobban tetszett, kár hogy a férfiosztályra akkor 1 méretsor jött:(:(ellenben a Marni-ból...

    VálaszTörlés