2012. március 6., kedd

Vigyázz támad a Paisley-minta !

A tavaszi-nyári szezon egyik meghatározó trendje a Paisley-minta. Ez a klasszikus virágminta meglepő erőbedobással éled ujjá és válik a 2012-es nyári szezon kulcsfontosságú motívumává. A divat kifutóiról pedig egyenesen a hálószobánkban landol különböző lakberendezési tárgyak  formájában.

Ahogy elnézegettem a tavaszi kollekciókat, több tervezőnél is észrevettem ezt a mintát. Sokáig keresgéltem mire rátaláltam a pontos nevére, a Paisley-re.
Ez a finom virágminta, igazából az indiai fenyőtobozok formájához hasonlít, melyeket erőszeretettel használnak a tradicionális kelméken. Izgalmas csavar, hogy a nevét mégis egy skóciai városról Paisley-ről kapta, ahol hagyományos receptúra alapján készítettek hasonló textileket.
Az indiai mintát sok tervező úgy, mint Stella McCartney és Jil Sander is szívesen használta kreációin tetőtől-talpig. De a fast fashion márkák között is találunk rá jócskán példát. A Topman legújabb 2012-es férfi kollekciójában a marokkói életérzést és a bohém hippi stílust ötvözi, ahol a könnycsepp alakzat cipőkön, ingeken és pólókon jut főszerephez. De az Asos, az H&M és a Zara márkák is erőszeretettel használják új kollekciójukban. Voltaképp azon se lepődjünk meg ha legközelebb egy kényelmes fotelen vagy esetleg étkészleten  látjuk feltűnni.

Próbáltam minél több fotón érzékeltetni ezt a trendet és remélem ez a rendhagyó összeállítás tetszik nektek. 




3 megjegyzés: