2013. február 23., szombat

London Fashion Week I. bloggerszemmelElsőként volt szerencsém részt venni a Londoni Fashion Week-en, ezért is vártam olyan nagy lelkesedéssel. A new yorki, a párizsi és a londoni divathét mind olyan nagyszabású esemény amire az egész világ kíváncsi és amire sok sztár is ellátogat.

Két blogger barátnőmmel, Festyvel(festyinstyle) és Judittal(plussizelife) nem kevés szervezkedés és e-mail-váltás után sikerült több bemutatóra is meghívót kapnunk.  A fő divat show-k a gyönyörű Somerset House-ban zajlottak,de gyakorlatilag a macskaköves udvar és az egész környék egy nagy street fashion bemutató volt. Az 2013/14-es őszi-téli  kollekciók óránként váltották egymást,ahová kilométeres sorbanállás után lehetett csak bejutni. Olyan nagy tervezők kollekcióját lehetett megtekinteni a divathéten, mint például a Burberry, Tom Ford, Vivienne Westwood KTZ , Mary Katrantzou.

Élőben átélni egy ilyen show-t, mint a KTZ .... leírhatatlan élmény

Engem első pillanatban elvarázsolt a légkör, ahogy megérkeztem. Aki annyira szereti a divatot és a különleges karaktereket, mint én annak ez a hely maga a mennyország, ugyanis itt a divatőrültek egymás sarkát taposták.
Ami nekem elsőként feltűnt,hogy mások a szabályok,mint Budapesten. Ha eddig jólöltözöttnek hitted magad, az Londonban átlagosnak számít és ha itthon nagyon feltűnő voltál az ott egy uniqum, amit sokat értékelnek.
Általában színes, mintás darabokat hordok és azokat még szeretem egymással kombinálni is ,így amikor megjelentem az én amúgy feltűnőnek számító outfitemben,még észhez sem tértem,de máris a falhoz állítottak,és a vakuk csak úgy csattogtak. Kicsit úgy éreztem magam mintha „haza értem „ volna.A divathéten gyakorlatilag nem lehet túlöltözni, hiszen minden második ember valamilyen extrémitással teszi egyedivé megjelenését.Volt itt minden,latex jelmezbe bújt felfújható parókás rajzfilmfigura, maskarás Zorro, high fashion lady ,cukormáz színű barokk kalózkapitány,de sztárokba is gyakran belebotlottunk,mint például Sophie Ellis Bextor énekesnőbe, Jade Mcsorley-be a Brit topmodell leszek-ből, Cara delevingne és Jourdan Dunn topmodellekbe, Scott Schuman, Facehunter és Tommy Ton street style fotósokba.
Az esemény után leírhatatlan élményekkel tértem haza, ugyanis Magyarországon soha nem éltem át ilyet és valószínűleg nem is fogok.

TOVÁBBI ÉRDEKES FOTÓKAT ITT TALÁLJÁTOK :)
és hamarosan jön a következő bejegyzés izgalmas fotókkal

Sophie Ellis Bextor ott sétálgatott mellettem, testőrök nélkül mint a 
hétköznapi emberek :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése