2014. április 27., vasárnap

II. TONI&GUY Fashion Week Budapest A/W 14


49 466 Ustream megtekintés; 2500 kávékapszula; több mint 1800 sajtómunkatárs, sztárvendég és meghívott; 1776 Instagram poszt; 15 modell; 9 elismert hazai tervező; 6 catwalk show; 3 divatprezentáció és megannyi élmény. Szombaton immáron negyedszerre látogatott el a divatszakma krémje a Palazzo Dorottyában tartott TONI&GUY Fashion Week Budapestre, ahol egy röpke nap erejéig ismét nemzetközi színvonalú atmoszférában ünnepelhettük a magyar divat szépségét.


Magyarországon már régóta vártunk egy effajta hiánypótló divatmegmozdulásra, ami remélhetőleg előremozdítja a tehetséges magyar tervezők megismertetését a hazai közönséggel.  Erre szerintem meg is van az esély, hiszen évről-évre egyre színvonalasabb eseménnyé növi ki magát a "mi divathetünk". 

Sándor Szandra a Nanushka márka tervezőjét a 2014-es őszi/téli kollekció megalkotásához a Hét Fátyol misztériuma inspirálta. A ruhákon feltűnő szimbolikus motívumok közül az egyik legerőteljesebb a kígyó, mely többek között a megújult női erő jelképe. Ezt láthatjuk a printelt selymeken, hímzett pulóvereken és egyedi tervezésű, steppelt hatású mintán jelenik meg. A geometrikus nyomatok az egyiptomi ábrázolásban domináns formáit idézi fel. A spring kollekció színvilága a föld színeiből sorakoztat fel néhányat, míg a nyári kollekció inkább élénkebb árnyalatokat használ. A korábbi szezonban sikeresen bevezetett "sweater love" kapszula kollekció modelljein szintén feltűnnek a hét fátyol misztériumának motívumai ,több helyen hímzett formában. Az anyagok között vannak erősen díszített, strukturált textilek és nagyon egyszerűek is , melyek kontrasztként a színekkel együtt kelnek életre. 

Nézzétek meg a hangulatos backstage fotókat és a bemutatóról készült csodás képeket, melyet fotósom Gregus Máté készített. (Mate Gregus Photography)














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése