2014. május 6., kedd

A Cruciani pop art karkötőjeA Cruciani bemutatóján jártam, ahol legújabb “Pop Dog” névre keresztelt karkötőjét nézhettem meg. A pop art és a Cruciani C luxury pop divatjának randevújából született az a limitált kiadású karkötő, amellyel a cég a pop art mozgalom egyik ikonja, Jeff Koons előtt tiszteleg.

Az új POP DOG karkötőt Koons híres "Balloon Dog"-ja ihlette, amely nemrég a Christie’s árverésén több mint $ 58 millió dollárért kelt el - ez a legmagasabb ár, amit élő művész munkájáért valaha kifizettek. A Cruciani C elhatározta, hogy Koons gyermeki fantáziája nyomán elkészíti a műremek kicsinyített, karon viselhető változatát, jóval elérhetőbb áron, amellyel a műgyűjtőket és az állatbarátokat is megcélozza.

________________________________________________

A Cruciani C márkáról
A Caprai család tulajdonában lévő olasz Cruciani márka története Milánóban kezdődött. Az eredetileg minőségi felsőruházattal foglalkozó cég 2011-ben megalapította Cruciani C Luxury Pop irányvonalát. Egy darabka luxus, egy darabka Made in Italy életérzés, elérhető áron.
________________________________________________

A limitált kiadású POP DOG három különböző változatban elérhető: az egyik egy arany nyakörves, amelyből 500 darab készül, és kizárólag olaszországi és egyéb külföldi művészeti galériákban lesz kapható, az ezüst galléros és a harmadik, nemesfém nélküli, klasszikus makramé változat kizárólag rendelésre készül.

Az új kollekciót 2014. január 7-én Vittorio Sgarbi mutatta be a Pitti Immagine Uomo Cruciani pavilonjában. “A Cruciani C új karkötője, a POP DOG legalább olyan sikeres lesz, mint elődei - mondja a híres művészeti kritikus. A képzőművészet ezúttal a Jeff Koons gyermeki fantáziájából született, gigantikus alkotás lekicsinyített karkötő változatában ölt testet - precízen megtartva a valódi mű jellegzetes formáját. Ez a darab maga a viselhető pop art - megidézi street style hangulatú, a vásári szórakozás léggömb formáiból született, múzeumi ikonná nőtt eredetijét. A Cruciani ezúttal a világ kortárs művészetével lép kapcsolatba, miközben egy újabb sikerszéria kezdőpontját is kijelöli.”

Köszönet a Cruciani Hungary-nak a meglepetés ajándékért és az izgalmas útért :) Nagyszerű volt ezzel a járgánnyal érkezni a bemutatóra, tisztára olaszos hangulatba kerültem :-D Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése