2014. június 8., vasárnap

Illatterápia otthon


Az emberi orr  úgy 10.000 szagot tud egymástól megkülönböztetni,és ezeknek a felét konkrétan meg is nevezni. Az illatok körülvesznek minket, befolyásolják hangulatunkat, viselkedésünket.

Én mindig tartok itthon néhány illóolajat, amelyek sokféle formában tudok arra használni, hogy kellemesebben érezzem magam.A legegyszerűbb megoldás ha párologtatóba csepegtetünk néhány cseppet, és pár percen belül megtelik a lakás az illattal amelyre vágyunk. De tusfürdőbe, testápolóba is keverhetjük, és máris kész az illatterápia. Az én receptem, hogy egy kevés hajbalzsamhoz borsmenta olajat vegyítek, alaposan a fejbőrbe masszírozom, egy sapkát húzok rá és 10 percig hagyom hatni. Serkenti a vérkeringést és nagyszerűen frissít!
Nagyon örültem, amikor az egyik kedvenc márkám az Olivianatural néhány új illóolajjal rukkolt elő. Mindjárt ki is próbáltam őket:


Begamott: gyümölcsösen fűszeres citrusillat, amely frissítő, feloldja a szorongást. Erős fertőtlenítőként ideális zsíros, pattanásos bőrre.

Borsmenta: erős mentolos illat, frissítő, koncentrációt elősegítő, görcsoldó hatással.

Kubeba bors: citusos illat, nyugtató, antidepresszáns. Édes, fűszeres illata felfrissít és harmóniát teremt.

Levendula: bőrbe dörzsölve alkalmas a gyulladás csökkentésére, izomgörcs enyhítésére. Fürdővízbe csepegtetve gyógyír a stresszes, nyugtalan lelkiállapot kezelésére.





2 megjegyzés:

  1. Én is nagy illóolaj felhasználó vagyok, nagy kedvet csináltál az új illatokhoz, különösen a kubeba bors illata érdekel engem. Ahogy láttam szappanban is van, szóval neki kell majd esni :-)

    VálaszTörlés