#metaxasun –
Keressük Budapest legjobb naplemente-néző helyét!
Indul a Metaxa nyári játéka! Végre itt a nyár, és a
kellemesen meleg estéket újra a szabad ég alatt tölthetjük. Budapest ebből a
szempontból ideális nagyváros: sokszínű, hangulatos szórakozóhelyeinek nagy
része a nyári hónapokban nyitott terasszal vár, de utánozhatatlan hangulata van
a rakpartoknak, szigetegnek, gátaknak és parkoknak is. Sajátos életérzés,
amikor a lemenő nap fényében a város lüktetését hallgatva barátaink társaságát
élvezzük, amihez jól esik egy hűsítő, jeges ital. Most a Metaxa megkeresi Neked
a legjobb naplemente-néző helyet Budapesten, ahol július 29-én egy Sunset
Partyval ünnepli rajongóival együtt a napnyugtát. Szavazz Te is!
Metaxa Sunset Party / Budapest
A közkedvelt
görög italkülönlegesség egyet jelent a napsütéssel: az előállításához
felhasznált szőlőszemeket nagyjából 2000 órányi simogató napfény érleli. Erre
emlékeztet csillogó, sötétarany színe – ezért is igazán stílszerű a
naplementében, kellemes zene mellett fogyasztani. Ha fontos számodra a társaság
és jól ismered Budapest „kiülős" helyeit, tetőteraszait vagy éppen titkos
folyóparti részeit, ha szívesen játszanál velünk és buliznál a Metaxával, segíts
megtalálni a Metaxa Sunset Party helyszínét!
A Metaxa játékához nem kell mást tenned,
csak készíteni egy fényképet arról a helyről, ahonnan Számodra a legszebb a
naplemente Budapesten, majd feltölteni a fotódat a Metaxa Sun Facebook oldalra
(https://www.facebook.com/pages/Metaxa-Sun ) vagy megosztani Instagramon a #metaxasun címkével. A Metaxa a legjobb
fotókat közzéteszi saját oldalain (http://instagram.com/metaxa_sun/).
A legtöbb szavazatot kapott (legtöbb
feltöltött fotós feltöltést kapott) öt helyszín közül a Metaxa-zsűri választja
ki a győztest, ahol július 29-én
megrendezik a Metaxa Sunset Party-t. Az általuk feltöltött
fotó-szavazatoknál megjelölik a felhasználót is, a legtöbb like-ot kapott
felhasználó meghívást kap barátaival együtt a party-ra, valmint egy Metaxa
party-szettet is hazavihet illetve a játékban résztvevők között kisorsolnak egy Samsung Tablet-et is.
Metaxa – a
palackba zárt napsugár
A világhírű görög italkülönlegesség 1888-ban jelent meg először a piacon,
és szinte azonnal világsikert aratott. A
párlat nevét a saját szőlőbirtokkal rendelkező, újdonságra nyitott Spyros
Metaxa-ról kapta, aki valami igazán exkluzív, elegáns és kiváló minőségű italt
kívánt alkotni. A fiatal és ambiciózus Spyros Metaxa végül azt találta ki, hogy
a remek, görög nap érlelte szőlőfajtákból készült borait összeházasítja. Több
éves kísérletezés után született meg a speciális fűszereket tartalmazó, nem
mindennapi eljárással lepárolt és érlelt, azóta is töretlenül népszerű Metaxa.
______________________________________________________
A klasszikus mediterrán éghajlatú Görögországban a napsütéses órák száma
megközelíti a 3000 órát, a Metaxa alapanyagául szolgáló három szőlőfajta emiatt
igen magas cukortartalmú. Az ezekből készült különleges bort lepárolják, majd
kézzel készített tölgyfa hordókban évekig érlelik – erre utalnak a csillagok a
palackon –, aztán muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált
vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez
adja az ital csodálatosan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik.
Hazájában igen kedvelt ital, jellemzően jégre töltve, vagy long drinkként
fogyasztják. Érdemes kipróbálni a fiatalok körében legnépszerűbb variációját, a
gyömbérrel készített Metaxa Sunginger-t, amely igazi nyáresti hűsítő!
A csillagok
A fűszernövényekkel és muskotállyal
aromatizált párlat több méter magas hordókban minimum három évig, de akár több évtizedig is
érlelődik. Az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Legnépszerűbb az 5
csillagos változat; minél hosszabb a hordóban töltött idő, annál fűszeresebb és
teltebb ízű a végeredmény; a tizenkét csillagos pedig lágyabb a többinél. A
hosszan tartó tölgyfahordós érlelés rendkívüli lágyságot és összetettséget is
kölcsönöz, amiben természetesen a görög klíma is közrejátszik. A
peloponnészoszi napsütés isteni ízeket csal elő a különleges brandyből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése