2010. november 14., vasárnap

Fashion Video Festival 2010/ Budapest


Kíváncsian vártam azt az új kezdeményezést, amely elsőként került megrendezésre Magyarországon. A Fashion Video Festival új médium felhasználásával és sok egyéb divattal kapcsolatos programmal debütált 2010. november 12-én pénteken, többek közt a Glamour magazin közreműködésével.
         Ezt a nagyszabású divateseményt a Ludwig Múzeumban rendezték meg, ami szintén otthont adott Martin Munkácsi vintage fotókiállításának, melyet a közönség meg is tekinthetett. A művész fotói nagyban meghatározták a mai divatfotózás alapszemléletét.
Az est folyamán láthattunk a pályázók által beküldött divatvideó anyagából egy kis ízelítőt. Később egy élő interaktív divat-installációnak is szemtanúi lehettünk, két modell közreműködésével, akik Mojzes Dóra és Abodi Dóra kreációit viselték. Ezek mellett a pénteki VIP megnyitón részt vehettem egy mini divatbemutatón is, mely egy nagyon különleges kézbe vehető digitális táblán jelent meg. A tábla mozgatásával váltakozva villantak fel a ruhák a modelleken.
A Space Scan mellett Fluoreszcns fal installációt (Kiss Bence Ádám) is láthatott a közönség. Ludwig Múzeum konferenciatermében helyet kapott Miss KK divatbabái, montázsai is. Az est végig nagyon jövőbeli és „fjúcsör” hangulatot árasztott az interaktív és statikus divat installációknak köszönhetően. A buli után mindenki egy Fashion Video Festival csomagot kapott, melyben Estee lauder és Maybelline támogatásával egy kis apróság volt illetve a Glamour magazin.

Közreműködők:


Abodi Dóra
FVF art director, fashion designer 
 

Baksa Zsófia
FVF art director, fashion editor



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése