2012. január 4., szerda

Kézzel fogható divat

Rohanó világunkban, ahol egyre nagyobb teret hódít az internet, sajnos egyre kevesebbet olvasunk,pedig semmi  sem helyettesíti  azt az élmény, amikor egy jó könyvvel egy ráérős délutánon bekuckózunk a kedvenc fotelunkba.


Számomra ez a pillanat akkor érkezett el, amikor egy olvasóm meglepett a Sartorialist című könyvvel. 2009-ben jelent meg, én sajnos csak most jutottam hozzá,de  állíthatom, hogy igazi csemege a divatrajongók számára.Bár minimális szöveget tartalmaz,viszont a vizuális élmény kárpótól mindenért.A  könyv alkotója Scott Schuman ,minden streetfashion blogger példaképe,aki igazi hírességnek számít a blogszakmában. Korábban egy kis dizájnerbolt tulajdonosa volt, ahol kevésbé ismert tervezők ruhái közül lehetett válogatni. A bolt  bezárt,és ő azóta  hivatásos bloggerként tevékenykedik.
Online naplóját naponta 70ezren követik, mely nekünk magyar bloggereknek csak egy szép elérhetetlen álom. Kedvenc fotóiból válogatott egy csokorra valót , és könyv formájában jelentette meg. A dolog ízét az adja, hogy ezek a képek igazi hús-vér emberekről készültek, akik a véletlen folytán stílusos esetleg karakteres öltözetükkel a fotósba botlottak az utcán.



 

A másik ilyen „kötelező olvasmány”, melyet a H&M jóvoltából szerezhettem be,az maga a DIVATBIBLIA két kötetben(100 Contemporary fashion designers). Az elszántabb fashionisztákat sajnos el kell szomorítanom hiszen csak néhány percig lehetett hozzájutni féláron a Versace for H&M kampány keretében,de természetesen a bookline-on beszerezhető eredeti áron. A könyv 100 kortárs divattervezőt mutat be  A-Z-ig,némi biográfiával,és annál több beszédesebb fotóval. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom,aki szereti a divatot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése