2012. január 22., vasárnap

Nagy baki a milánói divathéten




Divatkatasztrófa a Moschino és Jean Paul Gaultier házatáján.

Nem hittem a szememnek, és az első gondolatom az volt, hogy biztos csak elírás történt és egyazon kollekciót nézek. De rá kellett jönnöm, hogy nem és nem, ezek két különböző designer tervei egyazon szezonban(2012 f/w). Nyilván ugyanaz a trauma érhette őket, mint engem gyerekkoromban. Sokaknak ismerős lehet ez a téglafalat imitáló tapétaminta-mánia, mely a 90-es években a panellakásaink falát uralta. Már kezdtem begolyózni, amikor minden nap ezt kellett néznem otthon és most megint itt van,és kísért.
Remélem csak viccnek szánta a két divatház, hogy öltözzünk tetőtől-talpig téglaembernek. Az pedig giganagy baklövés, hogy megszólalásig hasonló mintával dolgozott a két márka. Ajaj lesz még itt nagy tégladobálás.

    Ha viszont külön szemlélem a két kollekciót és nem veszem figyelembe ezt a gikszert, akkor a Moschino kollekciója jobbnak bizonyult. Náluk egy igazán izgalmas egyveleget láthattunk. A századforduló kifinomult gentleman stílusának ötvözetét a 90-es évek pop kultúrájával. Helyet kaptak a duplasoros zakók, selyemingek, kalapok és a sok-sok szín. A nadrágokon, zakókon és mellényeken megjelenő graffiti motívum egyértelmű jelzés; támad a 90-es évek. Dicséret jár viszont azért, mert kihagyták a kor tipikus férfinadrágját a bő fazonú rappgatyót.





Úgy tűnik Moschino tervezőcsapata nem volt szégyenlős és bátran lenyúlta Jil Sander színes talpú cipőit is.



     Jean Paul Gaultier hivalkodó férfikollekciója tele volt bundával, bársonnyal és kasmírral mindezeket erőteljes, határozott szettek képében mutatta be. A vad maszkulinitás nőies formában ugyancsak megvalósult, a hosszú fekete szoknyákat bőrrel, szőrmével párosította. A terepminta és a tetovált pólók szintén nem engedték elfelejteni a hőn áhított 90-es éveket.



képek: style.com

2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik a tégla minta. Bár két különb9ző divatház ugyanazon minta felvonultatása tényleg eléggé lehangoló. Viszont a Moschino tényleg fényévekkel jobb, a graffitis szettekért meghalok :D Úgy hordanám total lookba ha fiú lennék :]

    VálaszTörlés
  2. Ez elég ciki....nem is értem hogy történt!!! Én is szívesen elfogadnám a teljes graffitis szettet:):):)

    VálaszTörlés