Budapest, 2014. május – Megnyílt
Budapesten az első Cointreau FIZZ Bár, a Hajós utcai Bubble Chic (volt Pezsegő
Bár) mostantól a Cointreau koktélok teljes választékát kínálja. A Cointreau
FIZZ ígérkezik az idei nyár legnépszerűbb koktéljának, amely a kristálytiszta
francia narancslikőr szódával – és bármilyen friss gyümölccsel, sőt uborkával
ízesítve. Ez az ital nem csak látványos, hanem nagyon frissítő is, és kedvenc
bárunkban vagy akár otthon fogyasztva egy kis párizsi életérzést csempészhetünk
hétköznapjainkba. Nekem ez lett az idei nyár első számú frissítője. Természetesen nemcsak azért, mert ezen az eseményen nyertem meg a limitált kiadású Cointreau ajándékcsomagot, melyből csupán egyetlen egy darab érkezett Magyarországra:). Köszönöm még egyszer.
Valószínűleg
mindenki hallott már erről a nem mindennapi, kristálytiszta italról. Kevesebben
vannak, akik kóstolták is, és talán még kevesebben, akik tudják, hogy az egyik
legnépszerűbb koktél-alapanyag – pedig a Margarita vagy a Cosmopolitan
világsikeréhez nagyban hozzájárult ez a kissé fanyar ízű, nemes likőr.
Nagyjából úgy ejtik: "koantró", és aki a tapasztalat útján is
közelebb akar kerülni a titokzatos italhoz, nem árt, ha gyakorolja a nevét!
Íze
a narancshéj fanyarságára emlékeztet, enyhe konyakos aromával. Fogyaszthatjuk
tisztán vagy számos koktél fontos összetevőjeként.
A Cointreau a párizsi életérzés
megtestesítője: a Loire-völgyből származó likőrt sokan az „igazi”
narancslikőrként tartják számon. Édouard Cointreau az általa föltalált italhoz
méltó külsőt is képzelt, kreativitása a design terén is jól érvényesült. A
palackot a klasszikus francia elegancia és a hagyományok megőrzése jellemzi: az
üveg mély borostyán színe és egyedi formája szembeszökő, a címke pedig a kor
divatjától eltérően egyszerű, a felirat lényegre törő.
A Cointreau
a mai napig exkluzív és elegáns. Két, a divat
és a design világában nemzetközileg elismert francia származású művész, Catherine Malandrino (New York) és Alexis Mabille (Párizs) is
tervezett egy-egy limitált szériát az általuk újragondolt, mára szimbolikusnak
számító palackból.
Három
szóval kifejezhetjük a Cointreau, a kristálytiszta alkoholok több mint 150 éves
sztárjának népszerűségét: hagyomány – minőség – koktél. Ez utóbbi talán a legfontosabb, hiszen egyetlen
koktélbár kínálata sem teljes Cointreau nélkül. Az olyan „klasszikusok”, mint a
Margarita vagy a Cosmopolitan mellett az idei nyár slágere a Cointreau Fizz.
A Fizz eredetileg alkohol, szóda,
citrom és némi cukor összekeverésével készített ital (alkoholos limonádéféleség),
melyet boros, vagy magas, talpatlan, enyhén szélesedő, ún. fizz pohárban
szolgálnak fel. Ki hinné, hogy már egy 1876-os koktélkészítési tanácsadóban is
szerepelt?
A Cointreau
Fizz elkészítése
A Cointreau Fizz
kellemes, a likőr francia hagyományaihoz és letisztultságához visszanyúló koktél,
és otthon is elkészíthetjük, hiszen nem kell hozzá más, csak Cointreau és lime
(vagy citrom), amit szódával, tonikkal, vagy szénsavas ásványvízzel öntünk fel.
Meleg napokon remek hűsítő, a szezonnak megfelelő gyümölcsök hozzákeverésével,
és természetesen saját kreativitásunkkal pedig teljesen egyénivé és alkalomhoz
illővé varázsolhatjuk a partnerünknek vagy barátainknak kínált koktélt. Aki
szeret kísérletezni, annak mindenképpen ajánlott a Fizz – csodás élmény mindig
más és más színt és karaktert adni kedvenc italunknak. Tehát a recept: 1/3
Cointreau + egy fél lime leve + 2/3 szódavíz. Ennél izgalmasabb kísérőt
elképzelni sem lehet egy üde nyáresti csevejhez.
Cheers :)
Bloggerekkel a Cointreau Fizz partyn : Nati, Maggie, Festy és jómagam :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése