2014. május 27., kedd

Cointreau – a párizsi életérzés Budapesten

 
Budapest, 2014. május – Megnyílt Budapesten az első Cointreau FIZZ Bár, a Hajós utcai Bubble Chic (volt Pezsegő Bár) mostantól a Cointreau koktélok teljes választékát kínálja. A Cointreau FIZZ ígérkezik az idei nyár legnépszerűbb koktéljának, amely a kristálytiszta francia narancslikőr szódával – és bármilyen friss gyümölccsel, sőt uborkával ízesítve. Ez az ital nem csak látványos, hanem nagyon frissítő is, és kedvenc bárunkban vagy akár otthon fogyasztva egy kis párizsi életérzést csempészhetünk hétköznapjainkba. Nekem ez lett az idei nyár első számú frissítője. Természetesen nemcsak azért, mert ezen az eseményen nyertem meg a limitált kiadású Cointreau ajándékcsomagot, melyből csupán egyetlen egy darab érkezett Magyarországra:). Köszönöm még egyszer.


Valószínűleg mindenki hallott már erről a nem mindennapi, kristálytiszta italról. Kevesebben vannak, akik kóstolták is, és talán még kevesebben, akik tudják, hogy az egyik legnépszerűbb koktél-alapanyag – pedig a Margarita vagy a Cosmopolitan világsikeréhez nagyban hozzájárult ez a kissé fanyar ízű, nemes likőr. Nagyjából úgy ejtik: "koantró", és aki a tapasztalat útján is közelebb akar kerülni a titokzatos italhoz, nem árt, ha gyakorolja a nevét!  
Íze a narancshéj fanyarságára emlékeztet, enyhe konyakos aromával. Fogyaszthatjuk tisztán vagy számos koktél fontos összetevőjeként.  

A Cointreau a párizsi életérzés megtestesítője: a Loire-völgyből származó likőrt sokan az „igazi” narancslikőrként tartják számon. Édouard Cointreau az általa föltalált italhoz méltó külsőt is képzelt, kreativitása a design terén is jól érvényesült. A palackot a klasszikus francia elegancia és a hagyományok megőrzése jellemzi: az üveg mély borostyán színe és egyedi formája szembeszökő, a címke pedig a kor divatjától eltérően egyszerű, a felirat lényegre törő.
A Cointreau a mai napig exkluzív és elegáns. Két, a divat és a design világában nemzetközileg elismert francia származású művész, Catherine Malandrino (New York) és Alexis Mabille (Párizs) is tervezett egy-egy limitált szériát az általuk újragondolt, mára szimbolikusnak számító palackból.

Három szóval kifejezhetjük a Cointreau, a kristálytiszta alkoholok több mint 150 éves sztárjának népszerűségét: hagyomány – minőség – koktél.  Ez utóbbi talán a legfontosabb, hiszen egyetlen koktélbár kínálata sem teljes Cointreau nélkül. Az olyan „klasszikusok”, mint a Margarita vagy a Cosmopolitan mellett az idei nyár slágere a Cointreau Fizz.
A Fizz eredetileg alkohol, szóda, citrom és némi cukor összekeverésével készített ital (alkoholos limonádéféleség), melyet boros, vagy magas, talpatlan, enyhén szélesedő,  ún. fizz pohárban szolgálnak fel. Ki hinné, hogy már egy 1876-os koktélkészítési tanácsadóban is szerepelt?


A Cointreau Fizz elkészítése

A Cointreau Fizz kellemes, a likőr francia hagyományaihoz és letisztultságához visszanyúló koktél, és otthon is elkészíthetjük, hiszen nem kell hozzá más, csak Cointreau és lime (vagy citrom), amit szódával, tonikkal, vagy szénsavas ásványvízzel öntünk fel. Meleg napokon remek hűsítő, a szezonnak megfelelő gyümölcsök hozzákeverésével, és természetesen saját kreativitásunkkal pedig teljesen egyénivé és alkalomhoz illővé varázsolhatjuk a partnerünknek vagy barátainknak kínált koktélt. Aki szeret kísérletezni, annak mindenképpen ajánlott a Fizz – csodás élmény mindig más és más színt és karaktert adni kedvenc italunknak. Tehát a recept: 1/3 Cointreau + egy fél lime leve + 2/3 szódavíz. Ennél izgalmasabb kísérőt elképzelni sem lehet egy üde nyáresti csevejhez.
Cheers :) 




Bloggerekkel a Cointreau Fizz partyn : Nati, Maggie, Festy és jómagam :)







Ha tetszett a bejegyzés követhettek  
FACEBOOKon |  INSTAGRAMon| TWITTERen  | LOOKBOOKon  | CHICTOPIAn



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése